Actueel

Dorp Heiligerlee - over ons dorp en ons leven

Held van de Leefbaarheid Heiligerlee - 25 juni 2016


25-06-2016 Held van de Leefbaarheid in Heiligerlee

Uitnodiging Ronde van Heiligerlee

16-06-2016 Ronde van Heiligerlee

Alle inwoners van Heiligerlee worden van harte uitgenodigd om op donderdag 16 juni a.s. aanvang 19:30 uur met de gemeente en dorpsbelangen in gesprek te gaan over ons mooie dorp. Deze bijeenkomst vind plaats in het gebouw van de Speeltuin Heiligerlee. Lees verder...

Schouw Heiligerlee 2016 Dorpsbelangen en gemeente Oldambt

18-06-2016 Zomermarkt 

Zomermarkt Heiligerlee en Vrijmarkt Speeltuin Heiligerlee zaterdag 18 juni 2016

De hele dag gezellige jaarmarkt in Heiligerlee met een optreden van het Gronings rockkoor. Behalve lekker rondneuzen op de braderie is er ook de mogelijkheid om tussen de tweedehands goederen te snuffelen.

Zomermarkt Heiligerlee en Vrijmarkt Speeltuin Heiligerlee zaterdag 18 juni 2016

In de Speeltuin Heiligerlee aan de Vendelstraat is er ook Vrijmarkt voor de kinderen met een groot springkussen en nog veel meer! 

Zomermarkt Heiligerlee en Vrijmarkt Speeltuin Heiligerlee zaterdag 18 juni 2016

07 t/m 10-07-2016 Feest4Daagse

Feest4Daagse Heiligerlee 7, 8, 9, 10 juli 2016

Voorverkoop voor de vrijdag en de zaterdagavond zijn begonnen, wanneer u een kaart voor de zaterdag koopt krijgt u de vrijdagavond kaart er gratis bij. In bovenstaande flyer ziet u onze voorverkoop adressen

24 september 2016 Burendag

24-09-2016 Burendag Speeltuin Heiligerlee

Burendag zaterdag 24 september 2016 en tevens een feestelijke afsluiting van het speelseizoen Speeltuin Heiligerlee. Noteer deze dag/evenement alvast in uw agenda, meer informatie volgt later.


Speeltuin Heiligerlee is opnieuw van start!

Heiligerlee, april 2016
Speeltuin Heiligerlee

Inmiddels heeft de speeltuin Heiligerlee een succesvolle doorstart gemaakt met een nieuw bestuur en nieuwe vrijwilligers. Voor meer informatie kijk op de website SpeeltuinHeiligerlee.nl en volg de speeltuin op Facebook en op Twitter.
Sinds 2 april 2016 is de speeltuin weer geopend en zal in het speelseizoen vele activiteiten ontplooien voor gericht op de kinderen uit Heiligerlee en omstreken. Ook wordt er gekeken naar de mogelijkheden om buurtactiviteiten te ontwikkelen en om onderdak te verlenen aan verenigingen en andere gebruikers in het speeltuingebouw.
 

13:30 - 17:00 uur woensdag
13:30 - 17:00 uur donderdag
13:30 - 17:00 uur vrijdag 
13:30 - 17:00 uur zaterdag

Speeltuin Heiligerlee

Artikel Dagblad vh Noorden 11-12-2015 

http://speeltuinheiligerlee.nl/

Sinterklaas Heiligerlee

bekijk hier uw ingezonden foto's...

Sinterklaas intocht Heiligerlee 2015


Welkom in ons dorp

Heiligerlee - inwoners bij een voorstelling 444 jaar Slag bij Heiligerlee

Heiligerlee (Gronings: Kloosterholt) is een streekdorp in de gemeente Oldambt, provincie Groningen (Nederland). Het is vooral bekend als locatie waar in 1568 een eerste treffen plaatsvond tussen de Nederlandse opstandelingen en Spanje in de slag bij Heiligerlee.

Natuurgebied de Hoogte Heiligerlee 

Het nationale belang van Heiligerlee, door de Tachtigjarige Oorlog vanaf dit moment te latenbeginnen, is met name onderstreept in de negentiende eeuw. In een poging het nationalisme een extra impuls te geven werd in 1868 een monument – Het Graaf Adolf Monument - ter nagedachtenis aan de slag bij Heiligerlee opgericht. De eerste steen van het monument werd in dat jaar door de kroonprins onthuld, Willem. Het uiteindelijke monument werd onthuld door koning Willem III, die bij hoge uitzondering in 1873 in het noorden verscheen, via de zojuist aangelegde (1868) spoorlijn van Groningen-Winschoten. Honderd jaar later, in 1968, speelde prins Bernhard een prominente rol in de 400-jarige herdenking van de slag.

444 jaar Slag bij Heiligerlee

De Groningse naam van het dorp verwijst naar het klooster dat hier heeft bestaan van ca. 1200 tot 1594. Na de gewonnen slag in 1568 werden de kloostergebouwen op de vlucht door de troepen van graaf Lodewijk de gebouwen van het klooster in brand gestoken. Na de Reductie van Groningen werden de gebouwen en kloosterbezittingen in beslag genomen door de stad Groningen. De laatste resten van het klooster werden in 1624 door Spaanse troepen in brand gestoken. Tot halverwege de negentiende eeuw waren nog resten te zien van een zeer dikke muur.

444 jaar Slag bij Heiligerlee 

Heiligerlee heeft ook een klokkengieterijmuseum, gevestigd in de voormalige klokkengieterij van de gebroeders Van Bergen. Tegenover dit museum ligt het museum gericht op de slag bij Heiligerlee (Slag bij Heiligerleemuseum). In Heiligerlee is een molenmakerij gevestigd met daarbij een kleine korenmolen, Het Oldambt.

Maar Heiligerlee is ook gewoon een dorp, waar mensen wonen, werken, sporten en waarvan de kinderen naar school gaan, het natuurgebied de Hoogte. Het leven in dit dorp speelt hier een rol, over de dorpsvereniging, activiteitenvereniging, de ijsbaanvereniging, de voetbalclub, de gymclub en nog veel meer.

 444 jaar Slag bij Heiligerlee

Evenementen in het dorp, mededelingen kunnen hier verzameld worden. Kom regelmatig eens kijken op deze site en als je zelf iets hebt mede te delen stuur een bericht via het contactformulier of schrijf je bericht in het gastenboek (zie menu).

444 jaar Slag bij Heiligerlee


Weersverwachting
Heiligerlee
Weeronline.nl - Meer weer in Heiligerleeweeronline.nl Altijd jouw weer

Museum Slag bij HeiligerleeKlokkengieterijmuseum HeiligerleeHervormde Kerk Heiligerlee Gemeente Oldambt Er gaat niets boven Groningen: Provincie - Stad - VVV

En dan nog even dit.....!   Een Fanfare in Heiligerlee

Een Fanfare in Heiligerlee - gezongen door Johnny Kraaykamp snr. en Rijk de Gooyer. Klik op de foto om te luisteren naar dit lied  >> De fanfare in Heiligerlee - een lied gezongen door Johnny Kraaykamp snr. en Rijk de Gooyer

Terug naar boven

Cookies helpen ons onze services te leveren. Door onze services te gebruiken, geeft u aan akkoord te gaan met ons gebruik van cookies. OK